Report an issue

Found a bug you'd like to tell us about?
 

 Here’s what to do…Login, Select an ‘Issue Category’ from below and click on the "New Issues” button.

 Please note that support questions will not be handled here. If you need hands on technical support please take out a subscription.

#129 – Editing photos result in a missing image or corrupted image

Posted in ‘ Ark Media’
This is a public ticket. Everybody will be able to see its contents. Do not include usernames, passwords or any other sensitive information.
Friday, 01 April 2016 15:14 BST
artisanwebandprint

Hello,

When I edit a photo within the Ark Media Manager and save the image, it appears as missing on the front end of my website as you see here: http://screencast.com/t/XA6MFlRL6XR

I resize the image in Ark using a size preset I created, and crop the image also using a size preset. When I save the image after editing the image is corrupt in some way. When I edit the photo in Photoshop or upload the original image it appears on the front end just fine.

Thanks

Custom Fields
Server type
Window
ARK product version
1.9.0rc
Joomla! version
3.5
PHP Version
 
Web browser
Chrome
Errors log
 
Steps to replicate the issue
Upload an image to Ark Media Manager. Resize the image using a predefined size preset. Crop the image using a predefined size preset. Apply and save the image.
Monday, 04 April 2016 06:31 BST
paulc

Hi artisanwebandprint,

Thank you for your ticket & screenshot of the issue.

We haven't come across this issue during our tests. Would you be able to provide us access to your site so that we can have a look into the cause of the issue for you?

To add your site details please go to 'Client Area' > 'Edit Account Details', then 'Site Details', where you can fill in your site details.

Regards,

Paul

Tuesday, 05 April 2016 15:20 BST
artisanwebandprint

Hello Paul,

I have added my site login details. Thank you for taking a look. I'm curious to see what you find.

Wednesday, 06 April 2016 07:01 BST
paulc

Hi artisanwebandprint,

Thanks for providing the access details. We had a quick look at your site an was able to upload, crop & insert an image into an article successfully. However, there is a Javascript error on the page which can cause a lot of generic issues like this. A manual refreshing of the Ark Media's cache will be required to clear these errors. This requires deleting a file on your site using FTP. We can do this for you if you add your FTP details with your login details or you can delete the cache yourself following the steps at the bottom of this tutorial: http://arkextensions.com/documentation/ark-media-manager/396-clearing-ark-media-s-internal-cache-and-your-browsers-cache.

This should hopefully resolve the issue, but if it doesn't then let us know so we can look further into it.

Regards,

Paul

Thursday, 12 May 2016 08:46 BST
paulc

Hi Dawn,

The fix for this issue has been detailed in this related ticket.

Regards,

Paul

This ticket is closed, therefore read-only. You can no longer reply to it. If you need to provide more information, please open a new ticket and mention this ticket's number.
WebxSolution Ltd is not affiliated with or endorsed by the Joomla! Project or Open Source Matters. The Joomla! name and logo is used under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries.

Copyright © 2009 - 2016 WebxSolution Ltd
Powered by JoomlaWired